dijous, 6 d’abril del 2017

ST MIQUEL DEL MONT I ST VALENTÍ

Sortim a les 9 de l'Hostalnou de Bianya direcció al Guitart. Hi ha diferents camins per pujar a st Miquel, però nosaltres sempre triem el del Guitart.
Per no haver d'arribar a la casa, just després de passar el trencant que ens porta a la casa dels Pujals, girem a l'esquerre i ens endinsem al bosc. Si anem tirant amunt, tot resseguint camins de pastura, de seguida trobem el camí que ve del Guitart (marcat amb senyals blanques).



St Miquel del Mont, gener 2016


El camí s'enfila durant una hora, la part final és força dreta, fins a arribar a la carretera que puja a St Miquel. La seguim uns minuts fins a arribar a Cal Menut, allà ja podem tornar a agafar el camí (assenyalat amb les marques d'Itinerànnia que venen de la Torre de St Pere Despuig) que ens portarà a l'ermita de St Miquel. Un mirador excepcional de la Vall de Bianya, Riudaura i Olot.






Continuem la ruta, tornem a agafar les marques grogues d'Itinerànnia (aquest cop direcció Olot) que ens portaran a Saiols, St Andreu del Coll i el Castell del Coll. Al llarg del camí, que va carenejant la muntanya, sempre pel costat d'Olot, ens anem trobant indicadors de color verd. Es pot seguir tan Itinerànnia com aquests, tots van allà mateix.

exemple d'indicadors verds



St Andreu del Coll

Castell del Coll


































A uns 5 minuts del Castell del Coll trobem l'encreuament G20 (Castell del Coll). Agafem la carretera de la dreta. A uns 20 metres ja hi ha un indicador que marca la direcció de St Valentí. Passats uns minuts trobem l'encreuament G187 (Can Joanet), continuarem pel camí de l'esquerra, que és el que ens portarà a l'oratori.


oratori de St Valentí




S'ha d'estar al cas perquè el camí d'itinerrània no puja ben bé fins a St Valentí. Hi ha un indicador que ens fa desviar, i després d'uns 10 minuts de pujada s'arriba a l'oratori. Seguirem un camí diferent del que hem pujat, aquest cop amb una forta baixada que ens tornarà a portar al camí d'Itinerània.












Ja no deixarem les marques grogues fins al següent encreuament G21 (Pla de Cuní). D'aquí anirem en direcció la Canya fins l'encreuament G181 (Esperança).

Des d'Esperança agafarem la carretera que ens queda a l'esquerre i que ens portarà a Llocalou resseguint la riera de Riudaura. Un cop a Llocalou, agafem el bicicarril fins a arribar a l'Hostalnou.



Acompanyants: Mª Àngels, Cuca i Lluna

Temps total: 3h i mitja (amb 15 minuts d'esmorzar)








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada