dijous, 20 d’abril del 2017

SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE LA DEVESA des de Castellfollit de la Roca

La ruta d'avui ens portarà a visitar l'ermita de la Mare de Déu de la Devesa i les Baumes de Caxurma.

Comencem i acabem la ruta a Castellfollit de la Roca. Poc després de passar el restaurant Mont Roc (també conegut com el El Parador), a la dreta, hi ha una carretera que va cap al petit nucli de cases que queden al costat del riu Fluvià. Aparquem al cotxe dins el pàrquing d'una antiga fàbrica.




passarel·la del Fluvià

Ens dirigim cap a la passarel·la que ens permetrà creuar el riu Fluvià. Anem seguint el camí que ens portarà sota la cinglera de Castellfollit de la Roca.

Just abans de creuar el riu Toronell, trobem un pal d'itinerànnia, MiO3 (Les Hortes). Seguirem el camí de l'esquerre (el que ens queda a la dreta és el que farem servir per tornar).
La ruta s'anomena Montagut-la Devesa-Baumes de Caixurma i et permet fer una volta circular.




Pont trencat


Anem seguint les marques grogues per una pista de terra.
Quan portem uns 20 minuts caminant, just sota el viaducte de l'A26 trobem aquest pont trencat. Hi ha un plafó de Garrotxa cultour amb informació del pont.










Anem seguint les marques grogues fins a trobar un altre pal indicador, MiO 01 (Camí de la Devesa). Sempre seguim les indicacions que ens han de portar a l'ermita. Fem uns estona més de pista de terra, fins que trobem un camí a l'esquerre. Aquest camí va creuant-se amb la pista. Si seguim les marques no hi ha pèrdua.


A mesura que anem pujant, el camí es va fer més bonic i acaba essent empedrat a forces llocs. Fins i tot hi ha un moment que ens sembla que caminem per sobre dues pedres de les que es feien servir per tapar les tombes quan s'enterrava al terra.







Fa una hora i quart que hem començat a caminar i arribem a l'ermita. També hi ha un plafó de Garrotxa cultour que ens permet conèixer una mica la història d'aquest santuari.
Aprofitem per esmorzar un xic tot contemplant les bones vistes que hi ha. Com que avui bufa tramuntana el cel és ben net i es veu tota l'Alta Garrotxa, el Pirienu i fins i tot Roses.




infornació del santuari:

santuari de la Mare de Déu de la Devesa
http://inventaripatrimoni.garrotxa.cat/178
l'Alta Garrotza i el Pirineu



Santaló

Continuem la marxa, ara ja de tornada. Continuem seguint les marques grogues d'Itinerànnia per una pista de terra que ve de la masia de Santaló.
Just abans de deixar la pista i agafar el camí de la dreta, val la pena acostar-se a la casa i contemplar les aulines centenàries que hi ha.









El camí de baixada que ens portarà a les Baumes de Caixurma passa pel mig d'un bosc de pins molt vells, és bonic de resseguir. Trobem alguna fita de pedra, que podria passar per una petita escultura.






entrada a la Bauma


De seguida arribes a les Baumes de Caixurma.

Durant uns 10 minuts el camí sorteja diferents blocs de pedra. És un lloc força curiós.








Sortim del bosc i trobem una pista de terra que dóna servei als túnels. De fet creuem per sobre l'A26.

Pocs minuts després deixem la pista de terra i agafem el camí de l'esquerre que ens portarà altra vegada a les Hortes de Castellfollit de la Roca. Només ens queda tornar a creuar la passarel·la i ja som al cotxe.



 
des de la passarel·la















Acompanyants: MªÀngels, Cuca i Lluna

Temps total: 2 hores i mitja (amb 25 minuts d'esmorzar)

1 comentari: